Kan nog vara det sötaste jag sett!!


En fart fylld helg

Den här helgen har vart fart fylld :) I fredags efter att vårt sista arbete blev inskickat så åkte jag till Göteborg och att fira med dem goa tjejerna i klassen och några till :) Det blev först förfest hos Julia, sedan gick till restaurang Viktoria där vi åt och drack o hade det väldigt trevligt! Sedan avslutade vi kvällen på bryggeriet. I lördags blev det Rhodos planering med Julia på fiket Le Pain Francais, där vi satt en lång stund och åt lunch och fikade. På lördag eftermiddag åkte jag hem till Stenungsund igen och gjorde mig i ordning för att sedan åka ut till Haddocks med Frida, Richard och Simon. Dock blev det knappt någon dricka då jag fortfarande vart lite sliten efter fredagen :P Idag åkte jag tillbaka till Göteborg för att gå på loppis med Jennie och Julia. Dem hade en stor loppis i Majorna. Dock var det väldigt mycket skit saker men fyndade faktiskt en portfölj som jag är väldigt nöjd med ;) Visar bild imon! Nu ligger jag helt död i soffan och skall snart lägga mig i sängen och kolla på film, underbart :D

..

Det känns som att jag kan ha sagt den här meningen innan? Men jag säger den igen i så fall, jag ska aldrig mer dricka! :P

En helt vanlig dag på Rhodos ;)

Ligger i min säng och pluggar, skriver slutsatsen på vårt sista arbete som skall vara inlämnat i mon. Det går lite segt måste jag erkänna! Min tankar har redan tagit sommarlov. För ett par dagar sedan satt jag och pluggade 24/7 och tyckte inte alls de jobbigt, trivdes med det :) Men nu känns vartenda ord som jag skriver sjukt ansträngande! Kan det bero på att jag vet att vi alldeles strax är klara med det sista arbetet för den här terminen och redan ställt in mig på sommarlovet. Ja så kan det mycket väl vara! ;) Sitter istället och tänker på att det här skall bli en grym sommar. Mycket skall hinnas med, plugg, jobb, resa och bara njuta och ha grymt kul. Men den här sommaren skall bli helt underbar, kanske bland dem bästa? :D de har jag bestämt mig för i alla fall :)
Så här vill jag att min dag ser ut på Rhodos! :D

Dagens plugglåt :)


Välkommen hem min nya älskling

Hallå :)

Nu har det vart så himla mycket plugg i skolan så jag varken haft tid eller ork till att blogga. Idag redovisade vi våran affärsplan som vi suttit med i snart 10 veckor och det gick jätte bra :) Var väldigt intressant att lyssna på klassen olika affärsidéer och gud så duktiga alla var! Riktigt imponerad! :D Så nu återstår bara ett grupparbete kvar och den skall vara inskickad på fredag, sen är det (nästan) sommarlov!! :D Dessvärre har vi sjukt mycket att göra fram tills fredag, så fokus på plugg fram tills fredag sen kan jag lägga skolböckerna åt sidan ett tag och bara njuta av sommar och sol!

 

I fredags var jag och mina tjejer ute i stan, först liseberg och sedan valand. Hade sjukt kul och var en riktigt lyckad kväll tills jag upptäckte att jag tappat bort min iphone på valand :( Hade dock ingen aning om när eller hur jag blev av med den. Men antingen så måste jag lagt den på typ baren och någon tagit den eller så har jag tappat den, eller så har någon tagit den ur min väska... Tråkigt när sådant händer! Men kan ju trösta mig med att jag annars brukar ha väldigt bra koll på min väska eller innehållet (när jag är ute och festar), har alltid vartenda öre kvar i väskan när jag vaknar upp på morgonen bakfull trots att jag flera gånger tappat väskan på dansgolvet och allt innehåll åkt ut! De är riktigt skillat ;) Men i helgen hade jag inte den turen med mig!

Så nu var jag tvungen att införskaffa mig en ny älskling :-) Är så himla nöjd, kunde inte gjort ett bättre köp :D Och till den har jag precis beställt hem ett blingbling skal, kommer bli så fint så! Lägg märke till att det sitter en spegel på skalet ;)

 


Lady Gaga new single!

Vad kan man säga, hon blir bara grymmare och grymmare!

Magister utbildning i Fashion Management.

Ojoj det var några dagar sedan jag blogga! Men har haft fullt upp med att fokusera på plugget. Har haft tentor, litteratur seminarium, inlämnings uppgift och grupparbeten. Så har suttit konstant nu i flera veckor och pluggat, men nu har det äntligen börjat trappa ner. Har bara två grupparbeten kvar ;) För vet ni vad, nu är det inte alls långt kvar tills vi har slutseminarium och då får jag sommarlov! :D Eller nästan.. i alla fall fram tills mitten av Juni innan jag börjar jobba! Jag har verkligen kommit in i mitt pluggande nu, känns underbart! Jag tycker det är roligt och det går bara bättre och bättre. Sen så fokuserar jag på mina framtida mål och då ökar min motivation ännu mer! Det är så otroligt viktigt (för mig) att ha ett mål att sträva efter när det gäller plugg. Våran utbildning är ju bara två år, men skall även läsa det tredje året för att få en kandidat examen. För att få en kandidat examen så måste vi läsa en del specifika kurser på Högskolan Väst och en del är valfria kurser. Helst av allt vill jag läsa en magister utbildning på textilhögskolan i Borås, men då kanske inte det räknas som en kandidatexamen (för vill ha en kandidatexamen). Då kanske jag kommer att plugga ett fjärde år också. Som det ser ut nu kan jag mycket väl tänka mig att plugga i fyra år, men kanske tröttnar på plugget efter ett tag ;) Men har jag motivationen kvar så skall jag absolut läsa så länge jag orkar!
Visst låter magisterutbildningen väldigt intressant? :D Dock kommer detta i så fall bli en utmaning för mig, då undervisningen kommer att bedrivas på engelska. Engelska är inte mitt starkast område precis! Men det fixar jag, bara man vill! ;)

Magisterutbildning i Fashion Management med inriktning modemarknadsföring, 60 högskolepoäng

Har du som mål att arbeta i ansvarsfulla befattningar inom detaljhandel med modevaror och stödja utvecklingen av ett hållbart synsätt inom mode? Har du en kandidatexamen i företagsekonomi, industriell ekonomi, teknik, kommunikation/media eller design? I så fall är magisterutbildningen i Fashion management något för dig. Programmet ger dig specialistkunskap inom fashion management och marknadsföring om varumärken och konsumentbeteende, men också vad hållbart mode innebär i praktiken. Dessutom får du en unik examen i Fashion Management! 

Programmet ger dig kunskap om modemarknadsföring på ett teoretiskt och tillämpat sätt, som kan användas för att analysera problem, hantera varumärkesägande, planera marknadsföringsmetoder eller lägga upp kommunikationskampanjer inom mode- och klädbranschen.

Karriärvägar

Utbildningen är förberedande för ansvarsfulla arbetsuppgifter inom detaljhandel med modevaror. Genom kunskap om hållbarhet och konsumenter som studenten får öppnar den även för eget företagande eller affärsutveckling och problemlösning inom modebranschen. En mulitdisciplinär och internationell antagning i kombination med det nya huvudämnet fashion management ger goda möjligheter till en intressant karriär.

Innehåll

Mode- och beklädnadsbranschens struktur kännetecknas av en ökad polarisering mellan globala aktörer och nischade specialistföretag. Globaliseringen som kraft framtvingar genom det ökande konkurrenstrycket nya sätt att marknadsföra, kommunicera och distribuera för såväl små och medelstora som globala företag. Dessutom kräver miljöproblem och sociala problem att hållbarhetsfrågor sätts i centrum för modesektorn, inte bara i produktions- och designledet utan även när det gäller konsumtionen. 

Utbildningen handlar om att förstå förutsättningar och möjligheter för aktörer i modebranschen, och hur de kan anpassa sig till de förändringar som sker på världsmarknaden med hjälp av olika modeller, metoder och tekniker. De olika kursmomenten innehåller praktiska och teoretiska moment samt fokus på metodfrågor för att utveckla ett kritiskt förhållningssätt som grund för en ökad problemlösningsfråga. I utbildningen finns ett särskilt fokus på hållbarhet, varumärkesutveckling (branding), modemarknadsföring och marknadskommunikation. 

Dessa fyra begrepp löper som en röd tråd genom utbildningen. Särskild vikt läggs vid kopplingen konsument–varumärke på strategisk och operativ nivå. Kopplingen till detaljhandel är stark. Till utbildningen är knutet ett utbildningsråd där olika företag inom mode- och detaljhandeln ingår. 

Kurser, 60hp, huvudämne: Fashion Management med inriktning modemarknadsföring

  • Kreativt affärsmannaskap 7,5 hp
  • Fashion Retail Marketing and Branding, 7,5 hp
  • Fashion Consumer Behavior, 7,5 hp
  • Fashion Brand Management, 7,5 hp
  • Visual Fashion Communication, 7,5 hp
  • Art of Business, 7,5 hp
  • Final Thesis, 15 hp

 

Vidare studier

Magisterutbildningen är även forskningsförberedande och ger behörighet till doktorandutbildning inom t.ex. det textila området.

Förkunskapskrav

Kandidatexamen inom företagsekonomi, industriell ekonomi, teknik, media eller design. Dessutom krävs förkunskaper i engelska motsvarande EnB. Sökande med examen från Sverige, Danmark, Norge, Finland eller Island undantas från språkkravet.

Examen

Avklarad utbildning leder till Ekonomie magisterexamen med huvudområde fashion management med inriktning mot modemarknadsföring. Examen översätts Master of Science (one year) in Fashion Management with specialisation in Fashion Marketing.



Oliva Palermo - min stilikon!


Plugg 24/7 = värd en grym tenta festen på Rhodos!! :)

Nu har det vart dagar med mycket MYCKET fokus på plugget! Men mitt i allt plugg igår åkte jag på lägenhetsvisning med Jennie, studentlägenhet ute i Kviberg :) Jättejätte fin och fräsch lägenhet i ett litet studentområde, fanns inget negativt att säga om den! Så nu håller vi tummarna på att vi får lägenheten, åhh hade vart så himla skoj! :) Och det känns verkligen helt rätt att flytta ihop med Jennie som är en riktigt go tjej och både jag och Jennie är två väldigt enkla personer :) HOPPAS HOPPAS!

I morse åkte jag till Uddevalla för att träffa ena min grupp för att fortsätta jobba med vårt företag som vi valt, där vi skall studera kulturen och ledarskapet i organisationen. På vägen hem stannade jag en stund på torget och tog en kaffe med Frida. Därefter åkte jag hem och satte igång med tenta plugget, fram tills nu! Ahhh helt slut! Så nu ska de bli riktigt gott att sova, för i mon blir det ännu en dag med grupparbete, föreläsning och tenta plugg.
Det som motiverar mig till att den sista tiden ha börja plugga 24/7 är att det snart är sommarlov och då skall jag och Julia åka till Rhodos! :) Och fixar jag tentorna som jag har kvar, så blir jag värd att dricka massa goa drinkar och bara njuta av värmen tillsammans med en riktigt fin kompis! Blir nog den bästa tenta festen jag vart på ;)

 


RSS 2.0